HOE HET BEGON

2014, het jaar waarin mijn Levise-avontuur begon! Als 25-jarig meisje wilde ik graag een jasje dat precies was zoals ik het voor me zag. Perfect passend en in mijn lievelingskleuren. Dat was helaas nauwelijks te vinden.

Daar startte een lange zoektocht…

Want jongens, het klonk zo makkelijk om zoiets ‘even’ ergens te laten maken, maar dat viel echt niet mee. Na een grondige zoektocht naar een geschikte kleermaker en vele samples later, ontstond er eindelijk iets waar ik heel erg blij van werd.

In eerste instantie liet ik een jasje voor mezelf maken, maar al snel wilden vriendinnen ook graag zo’n jasje. Op die manier breidde Levise zich langzamerhand uit. Er kwamen klanten die ik niet kende en ook op wedstrijden zag ik steeds vaker mensen in ‘mijn’ jasjes rijden. Supergaaf!

NAVY & TAN

2021: LEVISE WAS TOE AAN EEN NIEUWE STAP

Fast forward naar 2021. In dit jaar is er een flinke ontwikkelingsslag gemaakt. We gingen van non-stretch naar stretchstoffen en ook het model kreeg een opfrisbeurt. Het werd wederom een prachtig product en dit wilde ik ook graag naar buiten uitstralen.

Ik ging op zoek naar iemand met écht verstand van branding en marketing, maar ook van paarden! Het blijft toch wereldje op zich en het leek me praktisch als iemand daar ook feeling mee had.

Navy & Tan

EEN MEDE-EIGENAAR ÉN NIEUWE NAAM VOOR LEVISE

Ik stuitte op Eva Boven. Expert op gebied van branding en marketing én paardenmeisje. Na een kennismaking hebben we samen besloten dat ik haar niet zou gaan inhuren, maar dat Eva mede-eigenaar zou worden.

Vanuit haar vakkennis hebben we besloten afscheid te nemen van Levise (mocht iemand zich ooit hebben afgevraagd waar dit vandaan kwam: een combi van de namen Levi en Sem, twee kinderen die belangrijk voor mij zijn) en gingen we een professioneel traject in voor het opzetten van het nieuwe merk en ik ben dan ook heel erg trots dat ik deze samen met Eva aan jullie kan presenteren:

NAVY & TAN

En als jullie je dan weer afvragen waar dat vandaan komt? Na urenlang beraad, heel, heel veel potentiële namen te hebben opgeschreven, combi’s te hebben geprobeerd van onze namen (dat werd dus niks) en materialen te hebben vertaald, hebben we gekozen voor de kleuren van onze lievelingsjas: donkerblauw met een beige kraagje. Navy & Tan.